Puro - Sävelvirtaa

Puro-yhtyeen levy, Sävelvirtaa


Puro - Sävelvirtaa

etukansi takakansiLaulu- ja soitinyhtyeemme Puro julkaisi vuoden 2018 huhtikuussa ensimmäisen pitkäsoittonsa, Sävelvirtaa. Puron musiikki virtaa lähteeltä, joka tuo ikuisen elämän raikasta vettä kuulijoille. Oivaltavat ja yllätyksellisetkin sanoitukset yhdistettynä omaperäiseen musiikkiin välittävät kristillistä sanomaa tuoreella tavalla. Levyltä löytyy niin stemmalaulua, jazzsointuja, kansanmusiikkivaikutteita, a cappella -laulua kuin myös nelikätistä pianosäestystä.

Kaikki levyn sävellykset ja sanoitukset ovat yhtyeemme jäsenten käsialaa. Minä, Harri Luoma, olen säveltänyt kaikki levyn kappaleet. Kaikkiin levyn biiseihin löytyykin nuotit tältä sivustolta. Pääosan sanoituksista on tehnyt siskoni Heidi Luoma, mutta levyltä löytyy myös vaimoni Joannan ja Henna-Maija Tiihosen tekemiä sanoituksia. Levyn taiteellisena tuottajana on toiminut Sanna Ågren. Kaikkiaan Purossa on kymmenen laulajaa Seinäjoen seudulta.

Levyn 14 kappaletta kuullaan 1-4-äänisinä sovituksina. Soitinvalikoimaan kuuluvat piano, viulut, huilu, harmoni, syntetisaattori, pasuuna, bassokitara, rummut, triangeli, kellopeli ja low whistle. Laulu- ja soitinsovitukset ovat Sanna Ågrenin ja minun tekemiäni. Suurin osa soittajista on purolaisia, mutta levyllä on mukana myös vierailijoita.

Kuoromme/yhtyeemme nimi on siis Puro, vanhalta nimeltään Nuorten aikuisten Kööri, ja se toimii Sleyn alaisuudessa (Suomen Luterilainen EvankeliumiYhdistys). Kuoro perustettiin vuoden 2010 tienoilla ja on siitä lähtien esiintynyt pitkin Etelä-Pohjanmaata, keskimäärin ehkä parin kuukauden välein. Pian kuorotoiminnan aloittamisen jälkeen aloimme tehdä siskoni Heidin kanssa biisejä kuorollemme. Ajatuksena oli se, ettei aina tarvitsisi laulaa samoja vanhoja lauluja. Ensimmäisen biisimme julkaisimme vuonna 2010. Siitä lähtien biisejä syntyi tasaiseen tahtiin melkeinpä kerran kuukaudessa aina vuoteen 2015 asti. Olemme niitä myös ahkerasti Purolla esittäneet. Vuosien mittaan moni on kysellyt myös sitä, saisiko biisejä levyllä, ja nyt siis sekin on mahdollista. Levy ei enää ole myynnissä, mutta levyn biisit löytyvät kyllä edelleen Spotifystä. Käykääpä kuuntelemassa: Puro - Sävelvirtaa.

Voit kuunnella biisejä myös suoraan tästä:

01. Puro - Ihmemaa


02. Puro - Elämän puu


03. Puro - Villasukat


04. Puro - Pitäjän parhaat pirot


05. Puro - Musta


06. Puro - Laiva on lastattu


07. Puro - Sinä lähdet, minä jään


08. Puro - Kerta kaikkiaan täydellinen


09. Puro - Kuuntelen


10. Puro - Pieni lapsi


11. Puro - Kiitos elämästä


12. Puro - Kello käy


13. Puro - Yhdeksi meistä


14. Puro - Sua sydän kiittää